top of page

Hoewel het handmatig laserlassen vrij eenvoudig aan te leren is word door BGA Welding toch bij elke levering van een laser - lasmachine een kwalitatieve opleiding voorzien. De vaste hand is bij het manueel laserlassen niet meer van tel omdat er altijd steun is. Wanneer er gelast word zonder toevoegmateriaal, 'sleept' men de nozzle over de lasnaad al dan niet met geleidingsplaatje bij stompe lasnaden. Wanneer gelast word met toevoegmateriaal raakt de draad met een stick-out de lasnaad en word deze opgesmolten door de laserstraal in de lasnaad, nog een extra voordeel hierbij is dat ook de voortloopsnelheid word begeleid door de aangevoerde draad, dus is het volgen van de lasnaad de enige handmatige beweging die word uitgevoerd.

Niettemin vergt dit enige feeling en wat oefening voor het praktische gedeelte. Ons doel bij BGA Welding is dat de klant ook een goed begrip heeft van de in te stellen parameters voor verschillende toepassingen zodat onze klanten alle kennis aan boord hebben om verschillende materialen, posities, diktes en lasnaden zonder probleem te kunnen laser - lassen. Komen er in de toekomst nog nieuwe toepassingen binnen uw bedrijf voor laserlassen dan staat BGA Welding klaar met advies en begeleiding om u op weg te helpen voor nieuwe producties rendabel uit te voeren. Extra opleidingen kunnen altijd aangevraagd worden. 

Onze demonstraties kunnen worden uitgevoerd zowel op testplaatjes als op productiestukken bij u in het atelier. Bij productiestukken krijgt u het meest realistische beeld van de uitvoering en het proces. Dankzij de ruime ervaring met verschillende materialen en toepassingen zijn uitdagingen ons niet vreemd. Vooraleer de demonstratie in te plannen kan telefonisch overlegt worden indien het manueel laserlassen in aanmerking komt voor uw toepassingen. Het manueel laserlassen kan perfect gebeuren in combinatie met lasmanipulators/draaitafels. alsook zwart wit verbindingen en andere exotische verbindingen kunnen worden uitgetest daar het laserlassen zich daar gemakkelijk toe verleend. Zowel staal, duplex, slijtvast staal, RVS, verschillende types aluminium, koper en messing werden reeds succesvol uitgevoerd met het laserlassen.  

bottom of page