top of page

Veelgestelde vragen over de MAX Photonics MA1-Series

MAX Photonics MA1, hét krachtige handheld laserlasapparaat dat uw laswerk naar een hoger niveau tilt. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de specificaties, mogelijkheden en veiligheid van dit innovatieve apparaat. Lees verder om meer te weten te komen en ontdek hoe de MAX Photonics MA1 series uw lasprocessen kan verbeteren.

Wat is de prijs van Max Photonics MA1 series?

Voor de prijs van de Max Photonics X1 W-1500 kunt u contact met ons opnemen. We voorzien graag een offerte op maat op basis van uw specifieke behoeften en vereisten. Vraag uw offerte aan

Welke gassen worden gebruikt voor laserlassen?

Voor laserlassen worden inerte gassen zoals argon en stikstof gebruikt.

Kan ik met de MAX Photonics MA1 series ook aluminium lassen?

Ja, aluminium kan uitstekend worden gelast met stikstof. Het laserlassen is zelfs het enige lasproces waarbij aluminium zonder toevoegdraad kan worden gelast. Door de hoge lassnelheid en lage warmte-inbreng worden veelvoorkomende problemen bij aluminium lassen, zoals vervorming, nabewerking en scheuren, geminimaliseerd.

Is het mogelijk om koper of messing te lassen met dit apparaat?

Ja, het handmatig laserlassen van koper en messing is perfect mogelijk. Bij zuiver koper wordt de CuSi-draad gebruikt en kunnen hoogwaardige lasnaden worden gerealiseerd. Ook hier geldt dat vervorming en verkleuring minimaal zijn, waardoor het proces eenvoudig uit te voeren is.

Is de MAX Photonics MA1 series veilig in gebruik?

Ja, de machine is volledig CE-getest en ondergaat ook aanvullende product- en risicoanalyses volgens Duitse normen. Het is echter belangrijk op te merken dat het een klasse 4-lasertoestel is, wat betekent dat de laserstraal "open" wordt gebruikt en er reflectiestraling in de omgeving kan optreden. Om de veiligheid te waarborgen, dient de klant de laszone af te bakenen met goedgekeurde gordijnen, schermen of een volledige cabine. BGA Laser Welding levert de benodigde veiligheidsuitrusting, maar klanten hebben ook de vrijheid om een zone te creëren die voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Het gebruik van de juiste lasbril en een goede ventilatie of puntrookafzuiging worden sterk aanbevolen. Brandbare stoffen in de omgeving moeten worden verwijderd, omdat ze op afstand kunnen worden ontstoken door de laserstraal. De MA1 series zijn uitgerust met een externe veiligheidsinterface waarmee eenvoudig de veiligheidskring kan worden uitgebreid met signalisaties, alarm, en extra interlock contacten.

Tot welke plaatdiktes kan er worden gelast met de MAX Photonics MA1 series?

Staal: maximaal 6,5 mm • Roestvrij staal: maximaal 6,5 mm • Aluminium: maximaal 4,5 mm • Messing/koper: maximaal 3 mm Bekijk onze video waarin een hoeklas wordt gedemonstreerd op een op een plaatdikte van 10 mm, zonder toevoegdraad en met walshuid.

Niet gevonden wat u zocht?

Geen zorgen, we helpen u graag verder! Neem gerust contact op en we zullen ons best doen om uw vraag te beantwoorden. Of misschien kunnen we zelfs een op maat gemaakte oplossing voor u vinden. Klik op de onderstaande knop om ons een bericht te sturen en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Bij BGA Welding begrijpen we de waarde van snelheid en nauwkeurigheid. Laat ons u helpen om uw deadlines te halen zonder compromissen.

bottom of page