X1w - social media (51).jpg

Handheld Laserwelding

Welding at the speed of light

X1w - social media (47).jpg

Handheld laserwelding of 'manueel laserlassen' is de nieuwste technologie op het gebied van lassen die tal van voordelen biedt ten opzichte van het booglassen. Bij het laserlassen word geen elektrische stroom gebruikt om warmte te ontwikkelen maar een gebundelde lichtstraal waardoor aan hoge snelheid tal van verschillende materialen kunnen gelast worden. 
Er word 4 tot zelfs 10 keer sneller gelast dan TIG of MIG/MAG lassen wat niet alleen een uitzonderlijke rendementsverhoging teweeg brengt maar daarnaast ook GEEN NABEWERKING meer vereist. De verkleuring en vervorming bij gevoelige materialen is dankzij de lage 'heat input' volledig verwaarloosbaar. Tevens daalt het gas - en elektriciteitsverbruik even aanzienlijk! 
Manueel laserlassen is uiterst gemakkelijk aan te leren omdat de vaste hand van de lasser niet meer vereist word. Er kan zowel met toevoegmateriaal als zonder toevoegmateriaal worden gelast. 

 

X1w - social media (40).jpg

Voor de luchtgekoelde machines is MAX Photonics onze trouwe partner. Met de X1 w-1500 kunnen we de meest compacte en lichte (39kg)  machine op de markt aanbieden. 1500W power met zowel CW als Pulse wave aan boord - een uiterst ergonomische en lichte (680gr) toorts om comfortabel in alle posities te kunnen lassen - vastgemonteerd haspelsysteem voor de fiberkabel en feederkabel - veiligheidssensor in de toorts - 7 inch touchscreen voor vlotte invoer van de parameters -  high end design en state of the art kwaliteits laserbron waar MAX Photonics reeds jaren voor bekend staat. 
Met de 1500W nominale power (2500W Peak) kunnen plaatdiktes van 4,5mm worden gelast in RVS en staal (4mm Aluminium). 


zie detailfoto's
Vraag uw demo HIER

X1w - social media (37)_edited_edited_ed
X1w - social media (71)_edited_edited.pn