top of page

Perfecte lasverbindingen rond Neodymium magneten: Max Photonics X1 w-1500

Neodymium magneten zijn enkele van de sterkste permanente magneten die er bestaan en worden vaak gebruikt in industriële toepassingen, zoals windturbines en elektromotoren. Maar het lassen van een behuizing rond deze magneten kan een uitdaging zijn vanwege het intense magnetische veld.




Beperkingen van traditionele lasmethoden


Traditionele lasmethoden, zoals MIG/MAG-lassen en TIG-lassen, werken mogelijk niet vanwege de sterke invloed van het magnetische veld op de elektrische vlamboog. Dit kan leiden tot defecten in de lasverbinding en vermindering van de kwaliteit van het laswerk.


Het unieke karakter van laserlassen

Laserlassen onderscheidt zich doordat de warmte wordt gegenereerd door een gebundelde lichtstraal (fotonen), in tegenstelling tot een elektrische vlamboog (elektronen). Dit maakt laserlassen uniek, omdat het magnetische veld geen invloed heeft op fotonen (infrarood licht). Het is het enige lasproces waarmee perfecte lasverbindingen rond Neodymium magneten kunnen worden gerealiseerd.



Introducing the Max Photonics x1-w-1500


De Max Photonics X1 w-1500 is uitermate geschikt voor het lassen van behuizingen in een sterk magnetisch veld. Dit laserlasapparaat maakt gebruik van een continue laserstraal die het materiaal zeer snel smelt en verhardt. Hierdoor blijft het smeltbad vrij van invloed van het magnetische veld, en ontstaat er een hoogwaardige lasverbinding.


Het lassen van een behuizing rond een Neodymium magneet is vanaf nu a-piece-of-cake met de Max Photonics X1 w-1500. Deze innovatieve laserlasmachine is zeer gebruiksvriendelijk en biedt uitstekende kwaliteit en efficiëntie, waardoor bedrijven kunnen profiteren van verbeterde productiviteit en kostenbesparingen..



Neem gerust contact met ons op zodat we u alles kunnen vertellen over deze krachtpatser. Ontdek hoe we uw lasprocessen kunnen verbeteren en uw projecten naar nieuwe hoogten kunnen tillen!











Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page